Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamrén kan komma loss i januari

Erik Hamrén kan ta över som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget på heltid redan vid årsskiftet. Detta enligt uppgifter i norska och svenska medier.

Det vill jag inte spekulera i, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell till TT.

En ersättare för Hamrén som tränare för den norska mästarklubben Rosenborg, förmodligen Nils Arne Eggen, kan vara klar redan i januari.

Det kan ske redan i januari. Det viktigaste är inte när tränaren är på plats utan att vi hittar den som passar bäst att leda Rosenborg, säger sportchefen Erik Hoftun till klubbens hemsida.

Förutsättningen för att Hamrén skulle få ta över som förbundskapten efter Lars Lagerbäck var först att han skulle jobba parallellt med Rosenborg och svenska landslaget fram till den 31 augusti.

Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell säger till Expressen att han inte hört talas om att den tidigare uppgörelsen är på väg att förändras.

Skulle det bli så att han kommer loss tidigare så blir det en ny fråga och den får vi ta ställning till då, säger Lagrell.

TT: Vad skulle det betyda för landslaget om ni får loss Hamrén i januari?

Det vill jag inte spekulera i. Jag vet inte vad som är sant och inte sant. För mig är det okänt att han skulle släppas tidigare, men jag är inte överraskad. Det är inte en oväntad utveckling av frågan.

TT: Hur agerar ni nu?

Vi gör som vi tidigare sagt och följer uppsatta spelregler enligt avtalet vi har med Rosenborg.

På måndag presenterar Erik Hamrén sin nya landslagsorganisation och truppen till landslagsturnén i januari.