Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström ordnade julfest i Edsbyn

Annons

Nu är det fest i Edsbyn.

Byns bandystolthet vann nämligen annandagens glödheta derby mot Bollnäs med 3-2.

Matchvinnare blev Edsbyns Mattias Hammarström, som gjorde det avgörande målet bara två minuter innan slutsignalen.

Med gladast var nog Edsbyns tränare Thomas Liw, som var oerhört lättad efter matchen. Det dröjde länge innan han hämtade sig och lämnade planen för att gå in och gratulera sina spelare.

I morgon är det många invånare i Edsbyn som kommer att må extra bra. Det är så oerhört viktigt att vinna dessa derbymatcher mot Bollnäs. Speciellt när vi inför den här matchen förlorat två annandagsmatcher i rad, säger Thomas Liw och fortsätter: Men i andra halvleken hade jag en äcklig känsla i magen att detta kunde gå åt skogen.

Jo, blev en oväntad dramatisk match där Edsbyns Mattias Hammarström spelade huvudrollen i de två avgörande situationerna.

I den första halvleken dominerade Edsbyn totalt. Bollnäs spelade både defensivt och lyckades inte skapa någonting i anfallsväg. Istället var det Edsbyn som radade upp målchanser utan resultat.

Men ställningen var 1-1, en minut innan pausvilan. Då kom första avgörandet.

Bollnäs Johan Berglund fick matchstraff och i nästa anfall gjorde Mattias Hammarström 2-1.

Det var Simon Janson som sköt och returen gick till mig. Jag kunde bara slå in bollen i mål. Det var naturligtvis oerhört viktigt för oss, säger Hammarström.

I andra halvleken kom Bollnäs tillbaka. Trots att laget var en man mindre på banan lyfte de spelet och uppträdde som ett helt annat lag.

Vi sa en del allvarliga ord till varandra i pausen och det gav resultat. Synd att det inte räckte till poäng, säger Bollnäs tränare Peter Törnberg.

Bollnäs kvitterade till 2-2 bara några minuter efter halvtidsvilan och skakade sedan hemmalaget.

Men i slutet av matchen utvisades Bollnäs Juho Liukkonen och med två man mer på banan fick Edsbyn chansen att avgöra - och tog den.

När bara två minuter återstod slog Martin Frid ett inlägg som Mattias Hammarström var framme på och gjorde 3-2.

Jag gjorde en hockeyinbrytning som gav resultat, berättar Hammarström, som en minut senare missade en straff: Jag borde inte ha slagit den straffen, men min vilja att göra hattrick var större än förnuftet, tillägger han.

Sandviken toppar fortfarande elitserien efter 10-7 borta mot Västerås. Hammarby har samma poäng, men sämre målskillnad, efter 10-1 mot Sirius inför storpubliken 6 347.

I Lidköping kom det så pass mycket folk att arrangören inte hann med att släppa in alla. Eftersom så många Vänersborg-fans var fast utanför arenan valde Villa-ledningen att avbryta matchen under en dryg kvart och låta de sista ta sig in. Hemmalaget vann till slut med 6-2.

Publikfest även på Heden i Göteborg - 2 256 personer såg Kungälv slå Gais med 7-3 - medan "bara" 1 596 personer såg Vetlanda besegra Kalix med 9-0.

Mer läsning

Annons