Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halva förskolan flyttar in på Rödsta skola

Barn- och skolnämnden avvaktar beslutet att flytta Regnbågens förskola till Rödsta skola till hösten och behåller en avdelning i dess nuvarande lokaler.

Regnbågens förskola består av två avdelningar och i samband med beslutet om ny skolorganisation i höstas beslutades också att förskolan från höstterminens start 2008 skulle flytta sin verksamhet till Rödsta skola.

Detta för att kunna tömma nuvarande lokaler och kallställa alternativt avyttra fastigheten. Men vid senaste sammanträdet beslutade nämnden att verkställa beslutet i två steg. En av de två avdelningarna flyttar till Rödsta skola men den andra blir kvar i de nuvarande lokalerna eftersom efterfrågan på förskoleplats är något osäker.

Det här är ett beslut som inte tilltalar föräldrarna till barnen på Regnbågen. Vid ett föräldramöte i måndags fick de titta på de tilltänkta lokalerna på Rödsta skola och är missnöjda med såväl flytt som nya lokaler.

- Jag kan inte för mitt liv första varför man flyttar från ett av de bästa daghemmen i stan, säger en förälder.

- Vi köper inte det här. Vad blir det för besparing när en avdelning flyttar och en blir kvar?


Läs mer i torsdagens TÅ.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78