Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håller inte med kyrkoherdar om regnbågsmässor: "Ni har lämnat nådens väg"

Annons

Replik till insändaren Kritik mot regnbågsmässa – kyrkoherdar i Ö-vik svarar: "Hbtq-personer är också självklart en del av Guds familj" publicerad 19 december.

Er förklaring till kyrkans roll, förstärker bilden som jag har, att ni har lämnat nådens väg, det som jag efterlyste i min insändare. Ni skriver om en folkkyrka som ska visa på den rika sköna mångfalden i Guds skapelse. Att det skulle, manifesterar Kristi kors.

Bibeln talar inte alls så, Jesus Kristus kom för att ge sitt liv för syndare och för att uppfylla lagen eftersom lagens uppfyllelse är evigt liv för den som tillhör honom.

Kyrkan ska inte vara någon mångfald för människor som inte vill omvända sig och bekänna Jesus Kristus som sin Herre. Kyrkan ska naturligtvis vara öppen för alla, välkomna alla. Med den erbjuder frälsning och upprättelse för syndare. Människan måste bli född på nytt!

Den nåden undanhåller ni människor genom att visa förakt för lagen. Eftergivenhet visar nonchalans för människans längtan efter Gud. Nåden däremot rymmer kärlek till hennes längtan och respekt för honom som är himmelens och jordens skapare.

Thomas Lundgren

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:

Prästkandidaten: Går utmärkt att vara bibeltrogen och säga ja till HBTQ-relationer

Kyrkan har förlorat riktningen – regnbågsmässa är fel väg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel