Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälldahl: "Är alltid nöjd med en poäng på Olympia"

Ångermlanlandsderby, 0-0 och en överlag väldigt trist fotbollsmatch.
Ändå – en rätt nöjd Härnösandstränare.
– Jag är alltid nöjd med en poäng på Olympia, säger Niclas Hälldahl.

Annons

Vi sände Anundsjö–Härnösand direkt – se matchen i efterhand här!

Säsongens andra division 2-omgång, ångermanlandsderby på nya fina konstgräset på Olympia i Bredbyn blev ingen fotbollsfest. Kallt, grått och 0–0 och två lag som var ganska nöjda med resultatet.

– Jag kan väl tycka att vi är närmast tre poäng, men jag har varit här så ofta och kommer man från Bredbyn med en poäng är jag alltid nöjd. Det är svårspelat här, säger Niclas Hälldahl.

Det var inte vackert att titta på heller. De första 45 minuterna var det bara kamp och tjongande och det var två lag som stångade sig blodiga mot varandra på ett kompakt mittfält.

– Det är det här spelet Anundsjö vill ha, riv, slit, kamp och inget ordnat spel och då har de vunnit halva matchen, säger Hälldahl utan att vara alltför besviken.

Andra halvlek blev en betydligt mer sevärd historia och båda lagen skapade mängder av chanser och framför allt då Härnösand.

– Sista 25 är det bara ett lag på planen och då ska vinna, vi skapade väldigt mycket men vi visade på lite oskärpa.

Jämför premiären mot Gällivare med den här matchen.

– Både Gällivare och Anundsjö vill spela långt, och då gäller det att visa att man har hår på bröstet. Vi har spelare som kan avgöra, men då måste vi komma runt på kanterna och det gör vi inte en gång, säger Hälldahl och fortsätter:

– Jag är nöjd med två poäng på två matcher, det kommer att ta lite tid att få ihop det här. Sedan var också Anundsjö stora och tunga och gjorde det jobbigt för oss. Det gynnar inte oss heller när bollen bara är uppe i luften.

Nu väntar tippade topplaget Skellefteå i nästa omgång, på bortaplan.

– Det kommer att bli en helt annan fotboll än det här och det kommer att passa oss bättre tror jag.