Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Eva Carron...

Eva Carron, som har utnämnts av regeringen till ledamot i styrelsen för Statens fastighetsverk.

Hur känns det?


- Jättekul, det är ett roligt uppdrag faktiskt, absolut.


Vad gör man där?


- Där förvaltar man fastigheter till ett värde av 11 miljarder. Jag har just varit inne och läst på hemsidan. Det är slott, statliga byggnadsminnen, ambassader utomlands och vissa skogsegendomar.


Varför blir just du ledamot?


- Bra fråga. Man nöts väl in och det handlar väl mycket om min tid i kulturarvssektorn och om antikvariskt arbete eftersom de äger så mycket kulturskyddade byggnader bland annat. Man försöker väl i en sådan här styrelse få in lite olika sorters kompetens och jag har väl goda vitsord på kulturdepartementet. Fråga inte hur. Jag har ingen aning. Men det är trevligt att ens värv på något sätt syns.


Hur fick du beskedet?


- Jag blev uppringd av finansdepartementet. Det är de som ombesörjer det här. Jag fick frågan för några veckor sedan.


Men du blir väl kvar i Härnösand?


- Ja, självklart. Den här styrelsen kan jag tänka mig har sammanträden sådär en sju gånger om året kanske. Läsa in material kan jag ju göra hemma i lugn och ro.


Och du är fortfarande chef för natur- och kulturavdelningen på länsstyrelsen?


- Nej, kultur- och naturavdelningen. Natur och kultur är ett bokförlag brukar jag säga. Tänk bokstavsordning, då blir det rätt.KLAS LEFFLER
070-555 20 14