Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Boel Bermann

Allehanda Nöjes förra nöjesredaktör Boel Bermann, som nyligen varit med och startat upp en ideell podcast vid namn Fruktan.se, som innehåller skräck-, scifi- och fantasynoveller.

Vad är egentligen en podcast?

– En podcast är ett radioprogram som du kan lyssna på precis när du vill och var du vill. Så du behöver inte skriva upp när det sänds i kalendern, för du kan prenumererar och lyssna på en podcast på din dator, mp3-spelare och mobil. Hemskt händigt.

Varför ville ni göra en skräckpodcast?

– För att en podcast verkligen kryper in i huvudet och in under skinnet på den som lyssnar. Det är din egen hjärna som tar det du hör och sätter ihop det till bilder. Och det du sätter ihop i huvudet är alltid tusen gånger läskigare än något jag kan visa dig.

Hur kom ni på detta?

– Vi träffades genom skräckförfattaren Anders Fager. Han fick oss att dra fram alla våra monster ur garderoberna. Och vi tyckte om våra monster så mycket att vi bestämde oss för att dela med oss av dem, och så startade vi Fruktan. Vi vill vara som läskiga godnattsagor för vuxna.

Varför skräckhistorier?

– Jag tror att vi alla innerst inne vill bli skrämda och känna adrenalinet rusa till, det finns en njutning i det. Varför är en mörk skog i Norrland mitt i natten skrämmande? För att din hjärna säger åt dig att det finns läskiga saker som lurar på dig i skuggorna. Du ser inte vad som finns omkring dig, du ser inte vad som händer eller var du är på väg. Men Fruktan är faktiskt inte bara skräck, vi läser in både fantasy och science-fiction. Mycket vi gör är för alla som längtar efter lite spänning i allt det vardagsgråa.

Hur går man till väga för att hitta er podcast?

– Gå bara in på: http://fruktan.se/. Vi har en flik som heter Podcast för nybörjare, där vi förklarar olika sätt att lyssna. Du kan lyssna direkt på hemsidan, prenumerera genom Itunes eller ladda hem avsnitten. Ja, eller så lyssnar du på mobilen.

Vad gör du annars nuförtiden?

– På dagarna jobbar jag med dataspel. På kvällarna försöker jag skriva en scifi-bok där barnen som föds inte är som barn ska vara. Men det är en helt annan historia…