Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hål i huvudet" är helt korrekt Lemne

Annons

Enligt svensk arbetsrättslagstiftning kan ett företag som lägger om sin verksamhet inte säga upp den då överflödiga personalen utan sitter fast i detta järngrepp som är lagen om anställningsskydd, dömt att gå under.

Behöver du skifta från 200 arbetare på fabriksgolvet till 20 ingenjörer blir det jättesvårt, då kan du inte hävda arbetsbrist, då handlar det i stället om att arbetet ändrat karaktär. Den typen av omställning fungerar inte i Sverige i dag, och då lägger många hellre ned och flyttar verksamheten någon annanstans. Det är ju hål i huvudet”, hävdade Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne i en intervju i Dagens Nyheter på nyårsdagen.

Och stämde Lemnes beskrivning av rättsläget vore "hål i huvudet" inte en felaktig beskrivning. Men eftersom det inte gör det måste man undra - hål i huvudet på vem? Den svenska arbetsrättslagstiftningen med turordningsregler som förhindrar arbetsgivare att helt godtyckligt välja och vraka mellan vilka anställda man vill ha kvar och vilka man vill sparka – eller hål i huvudet på den ledande företrädaren för Svenskt Näringsliv som tror att företag som desperat behöver ingenjörer tvingas nöja sig med okvalificerad arbetskraft bara för att dessa råkar finnas i lokalen?

Den riktiga lågoddsaren är förstås att det hela bara handlar om ännu ett plågsamt misslyckat försök att sprida fake news till allmänheten om hur svenska arbetare sitter alldeles för tryggt på sina jobb på en arbetsmarknad där inte minst över 600 000 personer får vara nöjda med en visstidsanställning…

Lemne får helt enkelt inte en siffra rätt, som inte minst Samuel Engblom, utredare vid TCO, slår fast i en föredömlig genomgång av rättsläget.

Arbetare på fabriksgolvet har förstås inte förtur till ingenjörsjobb om det uppstår arbetsbrist på jobb de faktiskt är kvalificerade att utföra, det borde säga sig självt. Så funkar inte las. Vill nu Lemne och Svenskt Näringsliv förhandla bort delar i arbetsrättslagstiftningen är det en rätt kass början att så grovt överdriva dess effekter.