Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad för våldtäkt mot barn

Den 35-årige mannen häktades av Ångermanlands tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn under 2007 i Kramfors och Sundsvall.

Enligt kammaråklagare Lisa Eriksson ska övergreppen ha pågått från 2003 fram till 2007 och det inbegriper då även brott i Sollefteå.

Det betyder att om så är fallet så handlar det inte om våldtäkt mot barn - det som ska ha hänt före den 1 april 2005. Det var nämligen då som den nya lagen om "våldtäkt mot barn" började gälla. Därför hade åklagaren en annan rubricering när det gäller tiden före.

- Sexuellt utnyttjande av underårig eventuellt grovt sexuellt utnyttjande av underårig, preciserade Lisa Eriksson.

Det här betyder följaktligen inte att de sexbrott som 35-åringen misstänks ha gjort före den 1 april 2005 läggs åt sidan.

- Att inte händelserna i Sollefteå kom fram just nu har ingen större betydelse. Det finns gott om tid att reda ut det. Vi ska höra ytterlige en fem sex vittnen, påpekar hon.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar, och den misstänkte nekar till brott. Han såg sammanbiten ut. Eftersom han ska kvarstanna i häkte fram tills dess åtal väcks - med restriktioner dessutom - betyder det att han riskerar att dömas till minst två års fängelse.

Åtal ska vara väckt senast 8 maj.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53