Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haiti-galan visas i fler kanaler

Nu är det klart att tre stora svenska kanaler kommer att sända stödgalan "Hope for Haiti".

TV 4 och Kanal 5 har beslutat sig för att direktsända galan till stöd för det jordbävningsdrabbade landet, med start klockan två på natten svensk tid.

Även SVT visar galan, men sänder i efterhand med start klockan 21 på lördagskvällen, med motiveringen att en eftersändning på bästa sändningstid ger fler tittare och därmed större intäkter till Radiohjälpens insamlingsnummer.

I stället för att vi båda ska sända samtidigt har vi kommit överens med SVT att vi sänder direkt och att de tar eftersändningen så att vi inte krockar, säger TV 4:s inköpschef Clara Scherman till TV 4.

På TV 3 sade programchefen Anders Knave på torsdagskvällen att de ännu inte bestämt sig för hur de skulle hantera stödgalan, men garanterade att även de planerade någon typ av insats för de jordbävningsdrabbade.

Artister som är klara för galan är bland andra Beyoncé, Bruce Springsteen, Christina Aguilera, Jay-Z, Rihanna, Coldplay, Bono, Mary J Blige, Sheryl Crow och Taylor Swift.

Även svenska MTV kommer att sända. Det är amerikanska MTV som tagit initiativ till galan.