Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haiti-gala i fem svenska tv-kanaler

Madonna, Beyoncé och Bruce Springsteen sluter upp för jordbävningsdrabbade Haiti.

I helgen sänder fem svenska tv-kanaler stödgalan "Hope for Haiti", där flera av världens största stjärnor uppträder.

Det är en diger skara stjärnor som vill visa sitt stöd för Haiti efter den ödesdigra jordbävningen. Natten till lördag leder George Clooney den stjärnspäckade insamlingsgalan "Hope for Haiti" från Los Angeles, för att samla in pengar till de drabbade.

Madonna och Beyoncé

Från New York uppträder Madonna tillsammans med artister som Bruce Springsteen och Mary J Blige. Från London gör Beyoncé, Rihanna, Jay-Z, Coldplay, Bono och The Edge en insats. I Los Angeles medverkar dessutom bland andra Justin Timberlake, Alicia Keys och Stevie Wonder.

Programledaren George Clooney får hjälp av CNN-reportern Anderson Cooper från Haiti, och från New York medverkar Wyclef Jean, som själv är född i Haiti. "Twilight"-stjärnan Robert Pattinson medverkar via länk från London.

Bland det hundratal kändisar som medverkar genom att bland annat svara i telefon finns Brad Pitt, Meryl Streep, Nicole Kidman, Denzel Washington och Julia Roberts.

Fem kanaler

Pengarna som samlas in i "Hope for Haiti" går till en rad hjälporganisationer. Artisternas framförda låtar kommer dessutom att säljas på Itunes till förmån för de drabbade.

I svensk tv kan galan ses i fem olika kanaler. TV 4, Kanal 5 och MTV sänder direkt med start klockan 02 natten mot lördag. TV 3 väntar och sänder galan klockan 13.25 på lördag eftermiddag, liksom SVT som lägger sändningen på bästa sändningstid - lördag kväll klockan 21.