Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägglund: Littorin bör träda fram

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund anser att Sven Otto Littorin bör träda fram och klargöra huruvida anklagelserna mot honom är sanna eller inte.

Jag tycker att han förr eller senare bör berätta sin version. Det gäller vare sig om det är sant eller inte. Det gäller ju för honom som person och för andra att kunna komma vidare ur den här besvärliga situationen, säger Göran Hägglund till TT. Om det är sant, det som Aftonbladet skriver, så är det naturligtvis helt oacceptabelt. Det är ju en tragedi för många personer. För Sven Otto, för den här kvinnan som träder fram och för många i hans omgivning. Det är hemskt tråkigt.

TT: Kom anklagelserna som en överraskning för dig?

Ja, absolut. Det kom helt oväntat och jag är väldigt förvånad. Samtidigt som det bör sägas att det inte är bekräftat om uppgifterna i Aftonbladet är sanningen, så man får ju vara försiktig, säger Göran Hägglund.

Sven Otto Littorin avgick plötsligt i onsdags morse. Orsaken var enligt honom av privata skäl och omtanken till sina barn.

Enligt Aftonbladet hade tidningen konfronterat honom i tisdags om uppgifter om ett påstått brott. Littorin ville då inte svara utan avgick morgonen efter.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu en 30-årig kvinna om att hon har sålt sex till Sven Otto Littorin. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006, enligt kvinnans uppgifter.

På lördagsförmiddagen, sedan Aftonbladet publicerat anklagelsen om att Littorin köpt sex, berättade statsminister Fredrik Reinfeldt mer om hur det gick till när Littorin avgick.

Han säger att Sven Otto Littorin ringde honom i tisdags kväll och sade att han ville lämna regeringen. En anledning som angavs var att Littorin hade blivit konfronterad med uppgifter av Aftonbladet.

TT: Berättade han vad det var för slags uppgifter?

Han berättade vad han hade konfronterats med och sade att det inte stämmer.

På frågan om vilka kommentarer Reinfeldt har till att Littorin anklagas för sexköp svarar statsministern att han måste utgå från att det som Littorin sade till honom stämmer.