Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägglund: En match som sammanfattar grundserien – nu vänder vi blad

Modo förlorade i säsongens 52:a och sista grundseriematch och man föll på ett sätt som är typiskt för den här säsongen och matchen mot Örebro sammanfattar Modos vinter rätt bra.

Man är under stora delar av matchen okej, emellanåt väldigt bra i alla zoner – och så hittar man likt förbaskat ett sätt att förlora.

Ändå tror jag att Andreas Johansson sov rätt bra natten mot onsdagen. Han fick en del fina svar då hela truppen i princip är skadefri, Oscar Hedman åkte inte på en fraktur men behövdes sys med många stygn efter att ha fått en puck i ansiktet ("om det inte är en fraktur så spelar han", sa läkaren Andreas Johansson) och Modo gjorde två väldigt bra perioder mot ett väldigt trögt Örebro.

Men sedan blev det som vanligt: Modo gjorde ett par individuella misstag och Örebro vände matchen på en knapp halvminut och motorståndarlaget vann målvaktsmatchen. Adam Reideborn var inte dålig, tvärtom helt okej, men Julius Hudacek var briljant och det var han ensam som såg till att Modo inte stängt matchen efter 40 minuter.

Dessutom, ytterligare en anledning till att Modo gav bort matchen: ett väldigt trubbigt power play – återigen.

Men nu vänder vi blad. Om en och halv vecka ska Modo upp i en kvalrond som innebär klubbens framtid och vi vet ännu inte vilket lag som blir kvalmotståndare, mer än att det blir något av lagen AIK, Tingsryd, Mora eller Leksand.

Och återigen: jag surrade under Örebromatchen med några supportrar som tror att det blir en enkel resa för Modo oavsett motstånd, men nej, det blir det inte.

Men jag tycker att Modos insats mot Örebro ändå lovade en hel del inför framtiden. Förutom haveriet i inledningen av tredje perioden gjorde Modo en bra match och Andreas Johansson kan ta med sig en hel del positiva vibbar.

Inklusive en frisk och spelsugen Noah Welch.

Till sist:det blir ett intressant SM-slutspel i vinter också. Örebro-HV 71 och Djurgården-Brynäs i åttondelsfinalerna och jag tippar att Örebro och Djurgården tar sig vidare.

Då får vi följande kvartsfinaler: Skellefteå-Örebro, Frölunda-Djurgården, Linköping-Växjö och Luleå-Färjestad. De tre sistnämnda matcherna blir riktiga rysare och jag varnar extra för Djurgården och Linköping.

LÄS MER: Bröderna Hudacek sänkte Modo – igen