Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägglund: Det var en bra dag för hockeyn i Ö-vik

Visst, Modo Hockey är ytterst nära kvalspel och det är ett lag och en förening som haft bättre vintrar.
Ändå bjöd Örnsköldsvik på ett riktigt hockeyparty i helgen, någon form av manifestation över varför kommuninvånarna älskar sin hockey. Den här helgen var det party på Cubarinken i Husum och på Hörnsjöns naturis, en fest som tog en sväng förbi Fjällräven Center också.

Själv ägnade jag några timmar att hänga uppe i Hörnsjön för att kolla in hockeyfesten där glädje, skratt, kompisskap och Jan-Axel Alavaaras otroligt snygga hjälm från mitten av 70-talet kryddades med tävling. Det var ett pulserande, leende hockeyparty där människor, även i min ålder (dock betydligt bättre tränade) hade vansinnigt roligt trots att turneringen inleddes med snöfall och sprickor i isen där mindre husdjur kunnat försvinna för tid och evighet.

Men so what, inget gnäll, bara glädje och kärlek till hockeyn och tillbaka till rötterna.

Ett fenomenalt rolig idé det här och jag är säker på att vi kommer att få se Höga Kusten Pond Hockey Tournament även nästa säsong och kan man ställa upp med lag som innehåller Andreas Salomonsson, Mattias Timander, Samuel Påhlsson och Jan-Axel Alavaara blir det stjärnglans så det räcker och blir över.

Och det var inte bara i Denver som det spelades på månskensrink (nåja) i helgen, utan även på Vibergsvägen i Husum då någon kom på att lägga en division 2-match på klassiska Cubarinken. Nostalgi, folkfest (400 åskådare!), fackeltåg och återigen – tillbaka till rötterna. Jag bara älskar det efter att ha vuxit upp på saligt insomnade uterinken på Älvgatan ett slagskott från slussen.

Men slut på nostalgin, tillbaka till Modo Hockeys tuffa vardag och en lördag som inleddes med att ryktena om Gustav Possler till Djurgården blev allt starkare.

Först Victor Olofsson och så nu Possler, tunga tapp på unga, talangfulla spelare som fostrats till stor del i Modo, men oväntat? Nej. Det är en "dog eat dog-värld" i SHL och Modo är inte precis högst upp i näringskedjan just nu.

Men sportsligt och spelmässigt gjorde Modo en av säsongens bättre matcher och bortsett från den sedvanliga svackan mitt i matcherna med bjudningar mot ett i och för sig rätt decimerat Frölunda är det här en match att med sig in i framtiden, en framtid som stavas kval.

Men i stället för att tänka på kval tror jag Andreas Johansson gottar sig åt att flera spelare klev fram och spelade sin bästa hockey för året, att Bobby Butler gjorde mål för andra matchen i rad, att Per-Åge Skröder fick jubilera (200:e målet i Mododressen) samt, och det är det viktigaste – Modo kunde stänga en match på ett väldigt snyggt och prydligt sätt.