Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GV-nämnden vill både spara och satsa

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Kramfors måste spara närmare 1,7 miljoner kronor 2009. Samtidigt vill man ha 2,4 miljoner kronor utöver den tilldelade ramen. Det framgår av det budgetförslag som tagits fram.

När det gäller besparingarna föreslås att den största summan, cirka 1,5 miljoner kronor, ska tas från de medel som tillförs det gymnasieförbund Kramfors och Sollefteå kommuner bildat. Andra sparförslag är 90 000 kronor för Studiecentrum samt att anslaget till arbetsmarknadsåtgärder minskas med 22 000 kronor.

Men samtidigt som GV-nämnden måste spara så vill man också ha mer pengar. Till exempel föreslås att man ska be om en miljon kronor extra för att kunna göra om KY-utbildningarna till yrkeshögskoleutbildningarna om begreppet KY försvinner 2009.

Dessutom har nämnden investeringsplaner för 1,3 miljoner kronor. Bland annat behövs nya utbildningsdatorer och PC-stationer till Studiecentrum och Powerhouse.

På onsdag har GV-nämnden sammanträde och beslutar då om det budgetförslag som tagits fram ska lämnas över till kommunstyrelsens budgetberedning.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61