Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustavssons hjärta rusade

Annons

Jonas Gustavsson byttes ut och skickades till sjukhus efter första perioden när hans Toronto gästade Montreal i NHL-ishockeyn natten till onsdag och vann med 3-0.

Det var i ett numerärt underläge i slutet av första perioden som Gustavsson kände att hans hjärta började slå onormalt snabbt, något som han har råkat ut för vid tidigare tillfällen och opererats för i september. Han meddelade vad som hade hänt till båset, byttes ut i paus och skickades till sjukhus, trots att pulsen hade kommit ner till en normal nivå av sig själv.

Senast som han hade de här problemen kom inte hjärtat ner till en normal nivå förrän han kom till sjukhuset där de kunde ge honom medicin för att sakta ner hjärtat, sade Torontos coach Ron Wilson till NHL:s officiella hemsida.

Gustavsson ska undersökas av sin kardiolog under onsdagen, men man räknar med att han kommer att bli bra. När han byttes ut stod det 2-0 till Toronto och Gustavsson hade stått för åtta räddningar. Hans ersättare Joey MacDonald spikade också igen och fullbordade Torontos första nolla för säsongen och seger med 3-0.