Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustavssons hjärta rusade

Torontomålvakten Jonas Gustavssons hjärta började rusa och han tvingades bryta NHL-matchen mot Montreal efter en period för att föras till sjukhus.

Toronto vann matchen, som spelades natten till onsdagen, med 3-0.

Det var i ett numerärt underläge i slutet av första perioden som Gustavsson kände att hans hjärta började slå onormalt snabbt, något som han har råkat ut för vid tidigare tillfällen och opererats för i september. Han meddelade vad som hade hänt till båset, byttes ut i paus och skickades till sjukhus, trots att pulsen hade kommit ner till en normal nivå av sig själv.

Senast som han hade de här problemen kom inte hjärtat ner till en normal nivå förrän han kom till sjukhuset där de kunde ge honom medicin för att sakta ner hjärtat, sade Torontos coach Ron Wilson till Toronto Sun. Vi tror inte att det är något allvarligt eller långvarigt. Han var förkyld och hade kanske tagit någon medicin som påverkade.

Gustavsson skulle undersökas av sin kardiolog under onsdagen.

När han byttes ut stod det 2-0 till Toronto och Gustavsson hade stått för åtta räddningar. Hans ersättare Joey MacDonald spikade också igen och fullbordade Torontos första nolla för säsongen.

Jonas spelade mycket bra i 20 minuter och Joey Mac var en vägg. Hatten av för båda, sade lagkamraten Mike Komisarek.