Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustavssons första nolla

Jonas Gustavsson höll nollan för första gången när hans Toronto hemmabesegrade Boston med 2-0, i NHL-ishockeyn natten till söndag.

Gustavsson gjorde sin andra match efter hjärtoperationen och storspelade. I den andra perioden, vid ställningen 1-0, tvingades han till flera svettiga räddningar som blev matchavgörande. Torontos tränare Ron Wilson var imponerad.

Han jobbade riktigt hårt och har inte låtit alla skador påverka honom. Han är stabil och har uppenbarligen karaktär som kan komma tillbaka efter hjärtproblem och ljumskskador. Han jobbar hårt på träning och jag är mycket nöjd över att han äntligen fick hålla nollan, sade han till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Vinsten gör att Toronto har häng på topp tio-lagen i Eastern conference.

Erik Karlsson gjorde sitt första mål i NHL, i sin 21:a match, när hans Ottawa hemmabesegrade Minnesota med 4-1. Målet kom i den tredje perioden och betydde 4-0.

Det känns riktigt bra. Jag hade två bra chanser senaste matchen och borde ha gjort mål på någon av dem så det var skönt att den satt i dag, sade han till NHL:s officiella hemsida.

Stor matchvinnare blev debuterande målvakten Mike Brodeur. Brodeur, som inte är relaterad till ikonen Martin Brodeur, räddade 22 av 23 skott.