Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafssons öde kan avgöras före OS

Bengt-Åke Gustafsson ville ha en indikation från ishockeyförbundet om sin framtid. Nu har han fått det.

Ja, vi har suttit ned och pratat, och ska göra det igen i januari. Men vi kommer nog inte att presentera något beslut före OS, säger förbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren till TT.

Efter vårens ishockey-VM går Bengt-Åke Gustafssons kontrakt som förbundskapten för Tre Kronor ut. Vad som händer sedan är fortfarande oklart. Gustafsson har sagt sig vilja stanna, om han inte får något bud från NHL, men har också önskat en indikation från ishockeyförbundet före jul, hur man där ställer sig till hans framtid. Nu är julen över.

Ja, vi träffades före jul, och nu ska vi träffas igen i januari. Sen får du dra dina egna slutsatser av det, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Förbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren vill inte säga vilka indikationer man har gett Gustafsson, mer än att förbundskaptenen ska ha nöjt sig med beskedet som gavs.

Vi pratade igenom var vi står någonstans, jag kan inte säga så mycket mer. Nu gäller det att få ihop alla bitar, sen ska vi mötas i slutet av januari igen, säger Lindgren. Men vi har valt att ta en paus just nu, eftersom det är så mycket med OS. Vi håller oss lite lugna, säger Lindgren.

TT: Kan beslutet tas före OS?

Nej, vi kommer i alla fall inte att presentera något beslut, det tror jag inte. Det blir snarare vid något tillfälle efter OS. Sen är det en annan femma om vi själva har tagit beslutet redan före, säger Lindgren.