Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafsson-Widell har en ny topphäst

Annons

1981 vann Solvallaamatören Ronny Gustafsson Svenskt travkriterium med sin häst Happy Feeling. I sulkyn Kaj Widell.

31 år senare vann Gustafsson-Widell på V75 med Divine Razz.

Ett mycket fint sto som kan bli väldgt bra nästa år, berömde Kaj Widell.

Divine Razz joggade hem ett stolopp (V75-7) och ytterligare 80 000 kronor i prispengar. Kaj Widell tog en lugn start. Han började avancera i tredjespår knappa varvet kvar.

Det kändes bra hela tiden och jag var rätt säker på seger under loppet. Hon har det mesta som en topphäst ska ha. Det finns dock en del detaljer att slipa på, nästa år kanske vi får testa barfota någon gång, men Ronny tar det lugnt och vill spara henne, säger Widell.

Större pengar väntar

Familjehästen Divine Razz har nu tjänat 473 000 kronor på 20 starter (sju segrar). Betydligt större pengar väntar på henne nästa år.

Jag har ännu inte känt botten, sade Widell.

Solvallas bana var svår och tungsprungen. Trots förutsättningarna vann de flesta favoriter och det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt. Därmed blir det dubbel jackpot när V75-finalerna avgörs på Solvalla den 29 december. En ensam vinnare på V75 kan ta hem cirka 44 miljoner kronor.

Jackpot höjer spelintresset på V75 och en bra julklapp till ATG som visar röda spelsiffror i år.

Örjan Kihlström vann tre lopp under onsdagen (två inom V75) och är nu i hälarna på Jorma Kontio i Solvallas kuskliga. Det skiljer bara en pinne, 89 mot 88, när en tävingsdag återstår.

"Lite extra"

Jag var ju helt avhängd för bara några månader sedan, men nu, när man har läge, så vill man förstås vinna. Jag har bara vunnit kuskligan en gång tidigare på Solvalla och det är lite extra när det är min hemmabana, sade Kihlström till TT.

Kihlström kör tolv hästar på lördag och Kontio har elva uppsittningar. Kihlström har fler andraplatser och vinner ligan om de slutar lika.

Kihlström vann med Tidied Accelerator och Poobong.

Tidied Accelarator är en topphäst, lite långsam från start kanske men sedan är det inte många som springer ifrån honom.

Med Poobong visade Kihlström sina fina körkonster.

Han blev för tung och slog ihop och var nära att galoppera.

Mer läsning

Annons