Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafsson vill ha snabbt besked

Annons

Bengt-Åke Gustafsson vill ha ett besked om framtiden före jul.

Men Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren säger att ett avslut i förbundskaptensfrågan inte är nära.

Nej, det är en bit kvar, säger han till TT.

Gustafssons kontrakt med förbundet går ut efter säsongen och han har tidigt sagt sig vara intresserad av en förlängning. Samtidigt har Jörgen Lindgren pratat med andra kandidater - bland annat förre HV-tränaren Kent Johansson, nu i schweiziska Lugano, som bekräftat att han fått en intresseförfrågan.

Antalet personer som vi pratat med vill jag inte gå in på. Frågan jag har ställt till ett antal tränare är hur kontraktsläget ser ut med deras nuvarande klubbar och om de är intresserade, säger Lindgren.

TT: Hur långt har ni kommit i processen?

Vi har gjort en kravprofil som är okejad av styrelsen, jag har kollat med "Bengan" vad han vill och han vill vara kvar. Nästa steg är att vi ska ta fram en idé om vad vi vill som ska presenteras för styrelsen, sedan får styrelsen säga vad de vill ska hända, säger Lindgren.

Bengt-Åke Gustafsson, som också fått erbjudande från schweiziska Zürich, säger till Expressen:

Det jag har nämnt vid ett möte som jag har haft med förbundet är att jag helst vill veta före jul. Sedan är det OS som hänger över mig. Då kan det vara bra att ha det överstökat och lägga fokus på rätt sak.