Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafsson fick varmt välkomnande

Annons

Han förlorade titelmatchen. Men när MMA-stjärnan Alexander Gustafsson äntrade ankomsthallen på Arlanda välkomnades han som en hjälte.

Det är så sjukt, jag vann ändå inte ens matchen, säger Gustafsson till TT.

Med stela rörelser och igensvullna ögon täckta bakom solglasögon kom Alexander Gustafsson tillbaka till Sverige på måndagseftermiddagen. Det hade då gått 36 timmar sedan den knappa förlusten i MMA-titelmatchen i lätt tungvikt mot Jon Jones. En match som var så tät och hård att båda hamnade på sjukhus efteråt.

Jag är blåslagen men det är inget allvarligt. Jag har ont överallt, precis överallt, men det är lugnt. Jag skulle kunna göra det i morgon igen, säger Gustafsson.

Mottagen som en vinnare

Att det var en förlorare som precis hade landat gick inte att se. Både medier och fans ville ha sin bit av 26-åringen innan han i sällskap med vänner kunde lämna flygplatsen.

Jag ville välkomna hem den stora hjälten. Han gjorde en så jäkla grym match och jag är så imponerad och stolt över att vara svensk. Jag följer inte MMA jättemycket, men det här var en så himla stor händelse, säger 24-åriga Karin Wendeby som tog tillfället i akt att bli fotograferad bredvid fajtern.

Gustafsson gav världsmästaren Jones en riktig kraftprövning, förmodligen amerikanens tuffaste någonsin. Men domarna var överens om att Jones var förtjänt av segern, trots att många i publiken tyckte annorlunda.

Det var lite segt, jag hade velat ha en vinst. Men för att ta ett bälte från en världsmästare måste du dominera eller avsluta och det gjorde inte jag. Men jag tar det nästa gång. Blir det av så tar jag det.

Retur i Stockholm?

Mycket talar för en returmatch, det är de signaler Gustafsson har fått sedan gonggongen ljöd. En av platserna som diskuteras är Stockholm.

Det hade varit stort, men det är inget jag kan styra. Det är helt upp till dem var de vill att jag ska tävla.

Nu väntar två veckors semester, under vilken han ska vila och umgås med familjen i Arboga. Därefter är det full fokus på att förbättra det som förbättras kan inför en eventuell ny titelmatch.

Jag nöjer mig inte med att vara tvåa eller att göra bra ifrån mig. Jag ville ha det där guldet, men det fick jag inte så för mig är det en stor besvikelse. Jag är stolt, men det är ändå en besvikelse.

Mer läsning

Annons