Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar Forsström gillade fysisk aktivitet – genomförde flera Vasalopp och en svensk klassiker

Min make och vår pappa, Gunnar Forsström somnade in den 26 april efter en längre tids sjukdom. Han blev 69 år gammal.

Gunnar Forsström föddes den 20 November 1950 i Härnösand. Under barndomen bodde familjen i Kumla innan de åter flyttade hem till Härnösand. I Kumla startade intresset för bland annat gymnastik. Fysisk aktivitet var ett intresse som följde honom hela livet.

Efter skolåren tjänstgjorde han i FN:s fredsbevarande styrkor på bland annat Cypern och i Israel. Under denna period var ett av intressena dykning och såklart fotografering. Han fick dyka både bland skeppsvrak runt Härnösand och bland hajar i Israel.

Som vuxen utbildade Gunnar sig till elektriker och fick jobb på televerket där han arbetade under många år. 1975 träffade han Inga-britt och tillsammans fick de två barn.

Gunnar hade många intressen.

Han tyckte om att idrotta, vara i naturen, fotografera, spela dragspel, läsa och resa. Alla intressen och ett evigt driv har resulterat i att han genomförde Vasaloppet flera gånger och även en svensk klassiker. Han spelade under några år dragspel i det lokala bandet Borkum Riff, skaffade motorcykel och åkte på resor till Norge och Östeuropa.

Ett av Gunnars största intressen i livet var fotografering. Kameran var ständigt i handen. Han åkte på mängder av fotoresor inom och utom landet där han fotade både djur och natur. Tjäder- och orrspel var en av hans specialiteter och många är nätterna som han klivit upp mitt i natten för att ge sig ut på myrarna. Intresset för fotograferingen resulterade både i flera utställningar samt i en egenproducerad bok - "Där hav möter land".

På vintern 2017 fick han diagnosen cancer. Trots det tunga beskedet gav han aldrig upp hoppet utan fortsatte att hitta glädjeämnen i livet som sina barnbarn och sitt fotande. Han började även läsa på om de nyaste cancerbehandlingarna och sommaren 2019 reste han till Portugal för att prova en ny behandling som ännu inte gavs i Sverige.

Gunnar var stark och envis men också snäll och omtänksam. Han hade en stark känsla för solidaritet, rättvisa och lojalitet.

Vi är så tacksamma och glada över att ha fått ha dig i våra liv och vi kommer att sakna dig.

Familjen