Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunilla vill starta uppror mot Vägverket

I mitten av januari skadades Gunilla Yrjas bil när hon körde ner i en grop på riks 90 nära Kyrkdal. Hon liksom många andra fordonsägare får ingen ersättning från Vägverket.

- Jag tänker inte stillatigande acceptera det här utan funderar på att dra igång ett väguppror, säger Gunilla Yrjas från Nyland.

Gunilla Yrjas har många gånger åkt med sin bil mellan Nyland och Sollefteå. På kvällen den 17 januari var hon på väg från Sollefteå.

- Jag såg en vattenpöl framför mig på vägen. Men det visade sig i själva verket vara ett hål mitt i vägen.

När bilens högra sida gick ner i hålet uppstod en kraftig smäll. Och bilen fick skador som inklusive självrisken kostade 12 000 kronor att reparera.

- Det fanns inga skyltar som varnade för vägskada. Hastigheten var skyltad till 70 kilometer i timmen men så fort körde jag inte. Sammanlagt har drygt 45 fordonsägare begärt ersättning för skador som uppkommit på sträckan Bollstabruk-Hällsjö.

- Jag blev fly förbannad när jag läste i tidningen att vi inte ens skulle få ersättning för självrisken. Det är oförskämt när Vägverket skyller på att man inte har nog med resurser, säger Gunilla Yrjas.

- Nu skulle jag vilja få kontakt med alla andra som är drabbade så att vi i samlad tropp kan agera.


Läs mer i tisdagens TÅ
STEN ENGBLOM
070-320 49 70

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67