Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldrepris för Felix Loch

Annons

Två rekordgubbar stal en del av glansen när Felix Loch försvarade sitt OS-guld i rodel.

Den ene med åldern.

Den andra med sin medaljsvit.

Felix Loch, 24, tog en klar seger när han repriserade sitt OS-guld från Vancouver och vann rodeltävlingen i Sotji. Den i sporten unge tysken var totalt 0,476 sekunder före 42-årige Albert Demtjenko. Ryssen har gjort sju OS och tog sitt andra OS-silver. Det första kom i Turin 2006. Demtjenko är nu den äldste vinterolympiern som tagit en individuell OS-medalj.

Bronset gick till italienske veteranen Armin Zöggeler, som är 40 år, precis som Ole Einar Björndalen, lördagens guldmedaljör i skidskytte. Men till skillnad mot norrmannen som tagit medalj i fem raka spel har Zöggeler nu medalj i sex raka olympiska spel med gulden 2002 och 2006 som höjdpunkter.

Zöggelers olympiska rekordsvit sågs bland annat av den tyske tränaren Georg Hackl som också tagit medaljer i fem raka spel, totalt tre guld och två silver 1988 till 2002.

Och Hackl tycker ändå att han fortfarande är bäst.

I medaljligan är det guld som räknas och jag har tre, sade Hackl.

Den äldste olympiske medaljören i ett vinter-OS är förresten en svensk, Carl August Kronlund, som var 58 år och 155 dagar när han ingick i det svenska silverlaget i curling 1924 i Chamonix.

Mer läsning

Annons