Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldregn över I 21 IF

Guldregnet fortsatte för I 21 IF i lördagens stafetter i skidskytte-SM i Boden.

- Hur roligt som helst att bli svensk mästare, mitt första seniorguld, säger Elisabeth Högberg, som tillsammans med Helena Jonsson tog en överlägsen seger i damklassen.

Den 21-åriga förstaårssenioren från Jädraås i Gästrikland har tävlat för Sollefteåklubben sedan första året på GB-skolans skidgymnasium.

Inledningen på årets världscup var strålande med flera nollor i slutprotokollet. Men efter VM i Östersund tappade hon åkformen och träffsäkerheten i skyttet. Förklaringen var en förkylning.

- Det har varit tungt efter Holmenkollen, Nu känns det som att formen är tillbaka igen och att få vinna tillsammans med Helena är jättekul.

- I dag är jag två minuter efter de bästa i åktid på en masstart men med fortsatt träning ska jag plocka in en del redan nästa vinter. Men det kommer att ta flera år av hård träning för att kunna vara med och slåss om bra placeringar i världscupen, säger 21-åriga Högberg.

Hon inledde med endast två extra skott och kopplade ett säkert grepp. Helena kunde gå ut med ett försprång på 1,30 minuter som växte till 3,58 minuter i mål.


OLA THELBERG
070-218 31 09