Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld för Brännans FF – Ingrid Lundkvist vann spjutklassen i Gävle

I klassen spjut 400 för flickor 13 år tog Ingrid Lundkvist från Härnösand hem tävlingen under Gavlehovspelen i Gävle på lördagseftermiddagen.

I sin blott andra tävling i friidrottskarriären kastade Ingrid Lundkvist hem guldet i spjut efter att hennes längsta kast uppnått 28,56. Det var nästan två meter längre än andraplacerade Ebba Hedberg från Kvarnsveden och 3,64 meter längre än trean Lovisa Blomqvist från Marieby. – Det är extra roligt att vinna eftersom det bara var min andra tävling. Vi kastade sex kast och jag tror att jag kom upp mot 28 vid det tredje kastet, säger Ingrid.

När hon tävlade för första gången placerade hon sig som fyra, men hon mötte då tjejer som var två år äldre än hon själv var. När hon nu ställdes mot de som är i samma ålder gick det alltså betydligt bättre, och 13-åringen fick med sig ett guld hem till Härnösand.