Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gudrun Schyman till Västernorrland – vill få kommuner att underteckna deklaration om jämställdhet

Feministiskt initiativ (FI) partiledare kommer till länet för att lyfta frågor om hur kommerna ska utveckla sitt jämställdhetsarbete.

Utöver flera stopp i orter i Västerbotten och Jämtland kommer Gudryn Schyman att föreläsa i Sollefteå, Sundsvall och Härnösand. Besöket kommer att fokusera till att lyfta frågan om varför endast en av sju kommuner i Västernorrland har valt att underteckna CEMR-deklarationen.

CEMR-deklarationen är den europeiska deklarationen för arbetet med jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå. Nu hoppas FI:s partiledare sätta fart på den politiska diskussionen om jämställdhet i kommunerna och få fler att underteckna deklarationen.

– Förhoppningenär att Gudruns besök kan sätta fart på den politiska diskussionen om jämställdhet i våra kommuner, säger Ida Bergström, ordförande i Feministisktinitiativ Sundsvall, i ett pressmeddelande.