Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gubben som skäms borde åka på studiebesök till landsbygden – vägarna är bortprioriterade och glashala

Annons

Svar till signaturen ”Gubben som skäms” och insändaren Förbannat vad det gnälls på snöröjningen – ta ansvar och anpassa er fartdårar publicerad 18 december. 

Det känns nästan förolämpande att påstå att orsaken till klagomål gällande snöröjningen enbart skulle vara att folk vintertid vill kunna framföra sina fordon på samma sätt som de gör sommartid.

Självfallet ska hastigheten anpassas efter väglaget, det skriver nog de flesta under på.

”Gubben som skäms” borde kunna använda sin fantasi något mer eller åtminstone tro att människor har en liten bredare grund för sina klagomål. Eller har han aldrig varit ute på landsbygden runt om i länet och sett hur de mindre vägarna bortprioriteras? Eller sett att när de glashala vägarna sent på dagen väl sandas så drar man in på sandningen genom att bara sanda sparsamt i kurvor eller i de brantaste backarna?

Då spelar det ingen roll att man kör i en kilometer i timmen – man glider helt enkelt av vägen och ner i diket.

Semesterdagarna borde vara till för att kunna umgås med familjen sommartid – inte något man måste ta ut på grund av att det överhuvudtaget inte går att ta sig till jobbet då de mindre vägarna är helt oplogade och ibland också osandade och därmed glashala. Då spelar det ingen roll att man kör i en kilometer i timmen – man glider helt enkelt av vägen och ner i diket.

Läs också: Vinterkaos längs vägarna – åkeriföretagen kritiska till billiga upphandlingar: "Kan inte bli annat än katastrof"

”Gubben som skäms” behöver nog inte ta ut några semesterdagar. Man kan tycka att han borde förstå att det bor (arbetande) människor ute på landsbygden längs de mindre, bortprioriterade, vägarna. De klagar inte på att de inte kan köra i 90 kilometer i timmen längs de stora vägarna – de vill bara kunna ta sig ut till de stora vägarna och till sina jobb.

En arbetande barnfamilj som måste till sina jobb om morgnarna

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Knöligt och isigt överallt – varför så svårt att ploga ordentligt?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel