Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gryningspartister sköts ihjäl i Aten

Annons

Två medlemmar av det grekiska extremistpartiet Gyllene gryning sköts ihjäl i en förort till Aten på fredagen. En person fick allvarliga skador.

Attacken utfördes av två personer på motorcykel utanför Gyllene grynings partilokal i Neo Iraklio, där partiet skulle hålla ett möte på kvällen.

Polisen sade att dödsoffren var 22 respektive 25 år gamla. Lokala grekiska medier uppgav att de var partimedlemmar. De träffades av tre kulor var i huvud och bröst.

Enligt polisen parkerade två okända gärningsmän sin mc nära partilokalen, innan de närmade sig offren, sköt och flydde på motorcykeln.

Gyllene gryning uppfattas som nazistanstruket även om företrädarna förnekar alla sådana kopplingar.

Grekiska myndigheter har den senaste tiden agerat mot partiet, sedan en partimedlem mördat artisten Pavlos Fyssas. Sex medlemmar av Gyllene gryning står anklagade för medlemskap i en brottslig organisation. Tre av dem, inklusive partiledaren Nikos Michaloliakos, sitter häktade i ett högsäkerhetsfängelse i väntan på rättegång.

I ett uttalande på sin webbsajt efter dödsskjutningarna klagade Gyllene gryning över att "regeringen har vägrat erbjuda polisskydd trots hot" mot dess medlemmar.

Mer läsning

Annons