Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grova sexbrott på dagis - man häktad

En förskollärare i Jönköpings län har häktats för grova sexbrott mot flera barn. Barnen på förskolan på skolan är 1 till 5 år gamla.

"Det rör sig om brott som begåtts mot flera barn vid olika tillfällen. Brotten har skett i Jönköping", uppger kammaråklagare Anna Mårtensson i ett pressmeddelande.

Brotten anmäldes via arbetsgivaren den 20 oktober. Mannen, som är i 40-årsåldern, häktades tre dagar senare och har sedan omhäktats tre gånger. Polisen hänvisar i övrigt till en presskonferens i Jönköping i eftermiddag.

Det var ett barns berättelse som kom att avslöja mannen.

Flera föräldramöten och krishanteringsträffar har hållits.

Föräldrarna är förtvivlade och oroliga och har ett stort behov av att prata, säger en företrädare för förskolan. Men ingen förälder har vänt detta mot förskolan och verksamheten pågår som vanligt. Ingen har tagit sitt barn därifrån.

Förskolan betecknar det inträffade som djupt tragiskt och helt oacceptabelt.

Advokaten Conny Rydberg säger att den häktade har gjort vissa medgivanden. Han har suttit häktad omkring en och en halv månad och i början var frihetsberövandet belagt med restriktioner. Mannen är inte straffad tidigare, enligt Rydberg, och förekommer inte i belastningsregistret.