Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillad efter objudnas vitahusbesök

Kongressledamöter har grillat president Barack Obamas säkerhetschef för de brister som ledde till att ett objudet par lyckades nästla sig in på en exklusiv middag i Vita huset.

Mark Sullivan, chef för livvaktsstyrkan Secret Service, tog på sig skulden för fiaskot när han utfrågades av utskottet för inrikes säkerhet i representanthuset på torsdagen.

Societetslejonen Tareq och Michaele Salahi passerade flera kontroller och kom in i Vita huset där de skakade hand med Obama och minglade med andra politiska högdjur under bjudningen den 24 november som hölls till den indiske premiärministern Manmohan Sings ära.

Vi bedömer att ett misstag begicks, och vi har inte råd med ett enda misstag, sade en ångerfull Sullivan.

Tre Secret Service-vakter har avstängts från tjänstgöring efter incidenten. Kongressledamöterna är dock frustrerade över att de inte får hela bilden eftersom såväl paret Salahi som den påstått ansvarige vitahusmedarbetaren Desiree Rogers vägrar vittna.