Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greppade tag om kvinnors rumpor i butiker i Härnösand – döms för sexuellt ofredande

En man i 20-årsåldern gick in i tre olika butiker i Härnösand och greppade tag om kvinnors rumpor. Nu döms mannen för sexuellt ofredande, och ska betala skadestånd till de drabbade.

Annons

Det var i maj och i juli tidigare i år som mannen syntes till på olika butiker i centrala Härnösand. De drabbade kvinnorna vittnar om samma tillvägagångssätt där mannen först ska ha förföljt dem i butiken och sedan greppat tag om deras rumpor.

En av kvinnorna var tillsammans med sin kompis på Hemköp när mannen tog och smekte på hennes rumpa. Kvinnan anmälde sedan händelsen till polisen, och har uppgett i förhör att hon känt sig förföljd efter att hon namngivit 20-åringen.

Läs också (från juli): Okända män drog in flicka i en bil i Härnösand – ska ha blivit sexuellt ofredad och bestulen

Två månader senare var mannen berusad och tafsade på ytterligare två kvinnor – men nu skedde det istället på Hennes & Mauritz och Lindex.

Mannen nekar till alla anklagelser, förutom ett av tillfällena, då han menar att han var för berusad för att komma ihåg något.

Tingsrätten anser att mannen inte framstår som trovärdig, och att det är ställt utom allt tvivel att mannen tafsat på kvinnorna. Därför döms nu mannen för sexuellt ofredande.

Påföljden bestäms till dagsböter, och han ska även betala skadestånd till de drabbade på sammanlagt 20 000 kronor.