Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekland körde över Sverige i EM

Annons

Underbart är kort.

För Sverige var det roliga över på några minuter.

Sedan körde Grekland som väntat över Sverige och vann premiären i basket-EM.

Det är lite irriterande. Vi hade en bra start men vi kunde inte hitta ett sätt att förlänga det och spela bra i någon längre period, säger Jeffery Taylor.

Det var han som såg till att Sverige fick en drömstart mot favorittyngda Grekland.

Ett respektlöst Sverige gick ut och ryckte åt sig en ledning med 8-2 efter halva första perioden. Så långt stekhete Taylor hade då satt samtliga blågula poäng efter bland annat två trepoängare.

Fortsättningen på matchen i slovenska Koper blev inte lika kul för Sverige. De storväxta grekerna började dominera spelet allt mer, var helt överlägsna i returtagningen och tvingade Sverige att slita hårt för i stort sett varje poäng.

Långt till toppen

I paus ledde Grekland med 39-21, till slut blev det 79-51 - och det var tydligt att Sverige har en lång bit upp till den absoluta toppen i Europabasketen.

De är det favorittippade laget i hela EM så det är klart att de är tuffa att spela emot. Men jag tycker att vi hade kunnat göra det mycket bättre än vi gjorde, säger Taylor.

När matchen var över hade Charlottespelaren stått för 16 av Sveriges poäng och var med det lagets bäste poängplockare före NBA-kollegan Jonas Jerebko på 8.

Lagkapten Jerebko hade annars en tuff onsdagskväll i Bonifika Arena och hamnade i tidiga foulproblem.

"Bara att glömma"

Det är bara att glömma den här matchen, det är fyra matcher kvar. Vi får ta med oss den första quartern lite grann, vi vet att vi kan spela med de här lagen. Det är bara att göra det i 40 minuter i stället för i 10, säger Jerebko. De har ett tufft lag med Spanoulis och skyttar där ute, det här är sånt som händer när man lämnar öppna skott till ett lag som Grekland. Det är sånt man inte får göra.

Sverige gör sitt första EM på tio år och samtliga spelare i laget gjorde sin mästerskapsdebut mot Grekland. Efter storförlusten har de mindre än ett dygn på sig att ladda om inför mötet med Finland.

Det var säkert lite nerver från alla, men nu är premiären avklarad och nu har vi Finland. Så nu det är bara nytändning och tänka på morgondagen som gäller, säger Jerebko.

Mer läsning

Annons