Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis buss till Härnösands ungdomar

Det ser nu ut som att det blir gratis buss för ungdomar i Härnösand i sommar trots allt. För ägarrådet till länstrafiken sa enhälligt ja till Härnösands idé.

Formellt är det länstrafikens styrelse som bestämmer. Men med största sannolikhet följer styrelsen ägarnas rekommendation.

- Ett mycket glädjande besked. Speciellt att alla i ägarrådet var överens och att man vill följa försöket som vi vill göra i Härnösand, säger Jonny Lundin, kommunalråd och ansvarig för trafikfrågorna i kommunstyrelsen.

Om styrelsen följer sina ägare blir det gratis att åka buss i Härnösand under sommarlovet. Det gäller stadsbussarna och den landsbygdstrafik som Härnösands kommun själv bekostar. det betyder att man förutom i centrala staden kan åka buss till Hemsön, Älandsbro eller ut mot Stigsjö i sommar utan att betala.

- Om det visar sig att försöket slår väl ut är jag inte främmande för att vi skulle kunna göra busstrafiken permanent avgiftsfri för barn och ungdom. Men detta kan vi inte ta ställning till förrän efter att försöket i sommar utvärderats, säger Jonny Lundin.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67