Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis buss för ungdomar under sommarlovet

Det blir gratis att åka buss i Härnösand under sommarlovet. Det gäller stadsbussarna och den landsbygdstrafik som Härnösands kommun själv bekostar.

- Vi tycker att det är viktigt att ungdomarna kommer i kontakt med kollektivtrafiken, säger Jonny Lundin, centerpartistiskt kommunalråd i Härnösand.

- Om det visar sig att försöket slår väl ut är jag inte främmande för att vi skulle kunna göra busstrafiken permanent avgiftsfri för barn och ungdom. Men detta kan vi inte ta ställning till förrän efter att försöket i sommar utvärderats, säger Jonny Lundin.

Kommunstyrelsen i Härnösand har sett att ungdomar i allt för liten utsträckning använder bussarna som ett alternativ till moped och bilåkning. Och därför vill man under sommaren visa ungdomarna vilken service de kan få genom att åka buss.

- Det här är viktigt inte minst ur ett samhällsperspektiv. Då måste vi satsa på ett långsiktigt hållbart transportsystem och där är busstrafiken en viktig ingrediens, inte minst ur miljöskäl.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60