Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gräsbrand vid Flogsta

En gräsbrand som kunde ha slutat riktigt illa utbröt på onsdagseftermiddagen vid Flogsta i Kramfors. Elden hann sprida sig en bit in i skogsbrynet men fick aldrig riktigt fäste innan räddningstjänsten var på plats.

Det var vid 15.30-tiden på onsdagen som några unga killar upptäckte att det brann i gräset i slänten mitt emot Flogstabadet. Killarna larmade räddningstjänsten och berättade också att de sett några lite äldre killar springa från platsen strax innan. Om de ynglingarna hade något med branden att göra är dock osäkert.

När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av kraftig rökutveckling. Elden hade också börjat få fäste i skogskanten upp mot Björstaberget. Tack vare att branden upptäcktes i tid samt att en traktorväg under den kraftledning som går genom området stoppade upp elden kunde en skogsbrand undvikas. Totalt brändes ett område på cirka 100 gånger 50 meter av.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61