Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gottne imponerade i målfest

Gottne imponerade mot ett svagt Umedalen – och tog en viktig storseger hemma på Haraldsängen.

Nykomlingen Gottne har inlett serien med dålig disciplin och ojämna insatser. Men på onsdagen var det som bortblåst. Laget tog tidigt ledningen genom evigt unge forwarden Tobias Staaf och även om Umedalen relativt omgående kunde kvittera tvekade inte Gottne utan öste på framåt – och gick in till halvtidsvilan med en stabil 3–1-ledning.

– Vi har haft ett viktigt snack i veckan angående linjer och struktur i spelet och på det sätt vi i dag presterar under press imponerar, säger Gottnes tränare Andreas Elfving.

Du kände att det var en viktig match?

– Det var en jätteviktig match – speciellt då vi är obesegrade hemma.

Den andra halvleken handlade mer om hur många mål Gottne skulle vinna med än om Umedalen skulle ha en chans att hota lagets ledning. I och med segern tar sig Gottne förbi Umedalen och placerar sig på en sjundeplats i tabellen.

– Vi spelar en fin fotboll och håller oss till det vi har sagt innan matchen. Vi har blandat och gett i inledningen och för oss gäller det att hitta en hög lägsta nivå. För så här kan vi spela även mot bättre motstånd, säger Elfving.