Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gottne IF får extra stöd efter satsning

För ungefär ett halvår sedan startade Gottne IF en satsning på nyanlända ungdomar. En satsning som gett resultat. Bland annat stödjer nu stiftelsen Sverige united klubben med material.

Läs också: Gottne IF banar väg in i samhället för ensamkommande flyktingbarn

Gottne IF startade tidigare i år en satsning för nyanlända ungdomar. En satsning som nu gett resultat.

– Vi satte ner foten för öppenhet och integration, säger Gottne IF:s ordförande Mats Falck.

Klubben startade satsningen med att välkomna alla nyanlända ungdomar till klubben för att träna fotboll. De lovade även att hjälpa spelare vidare från klubben om spelarna var intresserade.

– Vi vill ge killarna möjlighet att spela boll, det är kul när man ser intresset växa, säger Mats Falck.

Nu har fotbollslaget fått stöd från stiftelsen Sverig eunited, en stiftelse som verkar för integration på fotbollsplanen.

– Det är kul när det blir bekräftad att man gör något bra, säger Mats Falck.

Läs också: Gottne IF – en liten klubb med stort hjärta

Genom att bidra med resurser så att klubben kan köpa in material såsom tröjor och shorts vill Sverige united hjälpa till att få alla att känna sig välkomna i föreningen. På lika villkor.

Sedan Gottne IF började ta in nyanlända i laget för ungefär ett halvår sedan har ett tjugotal killar slussats vidare till andralaget som spelar i division sex. Men många har också börjat spela i A-laget. Sen de nya tillskotten i laget har A-laget blivit bättre och bättre. De är nu nära en uppflyttning till division två från division tre.

– Vi har fått in nytt blod och många duktiga spelare genom integrationsprojektet, säger Mats Falck.

Stödet från Sverige united beskriver Mats Falck som en boost för klubben. Och han säger att reaktionerna på deras satsning bara varit positiva.

– Ju mer stöd vi får desto mer kan vi göra, avslutar Mats Falck.