Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gottne förbannad på domaren: "Två matchavgörande situationer"

Gottnetränaren Roger Dannberg och målvakten Dejan Dimoski var förbannad på domaren Joakim Nilsson efter förlusten mot Kramfors i division 3-premiären.
– Det är två situationer som avgör matchen, säger Dannberg efter 1–2 på Kramfors IP.

Kramfors gjorde 2–1 efter hörna. Gottnes målvakt Dejan Dimoski låg och vred sig i smärtor när Tobias Törnsten skickade in bollen via stolpen.

– Det är solklar frispark på Dejan. De trycker han för hårt i samband med hörnan, säger Roger Dannberg.

Dejan Dimoski var bedrövad efteråt.

– Jag fick en smäll på halsen och hade jätteont. Jag förstår ingenting att domaren inte blåser för frispark. Det är otroligt dåligt gjort, säger Dimoski som kom till Gottne från Anundsjö inför den här säsongen.

Det blev tekniskt fel med TV-klippet med Dimoski och hälften av intervjun försvann.

Den andra situationen som Roger Dannberg är kritisk till hände med femton minuter kvar. Kramfors lagkapten och mittback var inblandad.

– Johannes Thelin petade undan bollen när vi gjorde ett snabbt inkast. Han har gult kort innan. Domaren såg det men vågade inte ta kortet.

Gottne tog över spelet efter Kramfors 2–1 i 53:e minuten. Men trots bollinnehav skapade Gottne få chanser. Man fick aldrig till något riktigt tryck mot Viktor Holmsten i Kramforsmålet.

– Jag vet inte om det är premiärnerver, för prestationen vi gjorde i första är inte bra. Framför allt har vi kommunikationsproblem i backlinjen som vi normalt inte har.

Kramfors kvittering kom till efter strul i Gottnes försvar. Det är ett självmål, lagkaptenen Jens Lindahl är sist på bollen, men Hampus Sjödin i Kramfors fick målet.

– De är konsekventa i sitt spel. Tjongar långt på Petter Thelin (forwarden) hela tiden. Vi fick lite problem efter deras 1–1 och Kramfors fick energi. Vi föll djupt ner och vi har inte riktigt grepp på vem som ska plocka Petter Thelin.

Kramfors var bättre i inledningen av andra fram till deras ledningsmål.

– Sedan är det som om att vi släpper på tyglarna. Vi spelade ut på ett annat vis. Vi fick press på dem men skapade inte något jätteläge.

Premiärmatchen mellan två tippade topplag höll låg nivå spelmässigt. Spelet var hafsigt och mycket felpass.

– Normalt är vi ett passningsskickligt lag och vi ska kunna hitta fötter lite mer. Det blev som att vi föll in i deras spel och började tjonga också. Vi har definitivt inga forwards som ska ha sådana bollar, sa Roger Dannberg.

Gottnetränaren ville bara berömma en spelare, mittbacken Michael Wanyama Wanderas andra halvlek.