Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gottne byskola på riksdagsbesök

På onsdagen var representanter för fyra friskolor i länet, däribland den i Gottne, på besök i riksdagen.
– Vi berättade varför vi tycker att Gottne byskola håller hög kvalitet, säger Sara Yngvesson, ledamot i byskolans styrelse.

Besöket av landsbygdsskolor från Västernorrland och Jämtland var ett initiativ från Centerpartiets riksdagsledamöter Emil Källström och Per Åslin, den senare från Jämtland. Tanken var att få tillfälle att lyssna till goda exempel.

Förutom representanter från friskolorna i Edsele, Gottne, Docksta och Erikslund var tre skolor från Jämtland på plats i riksdagshuset.

För Sara Yngvesson och Carina Norberg, ledamöter i Gottne byskolas styrelse, började gårdagens besök med lunch i riksdagshuset.

– Efter det samlades vi i första kammaren, där varje skola fick presentera sig själv och sin verksamhet.

Gottne byskola har 50 elever från förskoleklass upp till årskurs sex.

– Vi visade även en film på fyra minuter som elever i årskurs sex hade gjort. Den visade en rundvandring på vår skola, säger Sara Yngvesson.

– Samtliga skolor var överens om att landsbygdsskolorna är en samhällsangelägenhet och alla var stolta över sina skolor. Alla berättade också om det stora engagemang från respektive bygd som fanns för skolorna.

Skolrepresentanterna hann också med att träffa en av utbildningsminister Jan Björklunds medarbetare, Erik Scheller.

– Han berättade om regeringens skolpolitik och vi fick tillfälle att ställa frågor.

Som avslutning bjöds besökarna på en rundtur i riksdagshuset.

– Det var jätteroligt. Där fanns många fina tavlor och mycket vackra rum man inte kände till innan, säger Sara Yngvesson.