Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott fika och mycket skratt när SKPF:s litteraturcirkel avslutade terminen

Onsdag 27 mars samlades SKPF Härnösands litteraturcirkel för en terminsavslutning. Gruppen som består av 13 personer har träffats en gång per vecka på ABF Parketten i Härnösand.

Annons

Gruppen har läst olika böcker sedan hösten 2013 och man har hunnit läsa tolv böcker som varierat från biografier till deckare. Gruppen har högläsning, man diskuterar innehåll och fakta. Senaste boken var om Hans Rosling.

På frågan om varför det är så roligt att gå litteraturcirkeln svar de: "Cirkeln betyder så mycket, man får träffas och diskutera, man lär sig nya saker varje gång, vi fikar och trivs".

Deltagarna vill understryka: "Vi har Nordeuropas godaste fika!" Stort skratt utbryter.

För att få flera infallsvinklar i studiecirkeln väljer vi ofta böcker som vi sedan kan koppla på med andra kulturella arrangemang som exempelvis teater om Alfhild Agrell. Det ger en ny dimension av vad vi läst när vi kan ta del av det som en teater. En av gruppens favoritförfattare är Phillip Semdker och boken "Konsten att höra hjärtslag".

Just nu har en av deltagarna uppgiften att provläsa en ny bok som man ska ha med i litteraturcirkeln kommande termin. Vad det blir finns det flera förslag på, men det återkommer vi till.

Anders Hägg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons