Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gotländsk sommarnatt kom till Eken

Trumpet är ett fantastiskt instrument. Lukas Johansson är en fantastisk trumpetare och Anders Bergquist en fantastisk pianist. Kan det då bli annat än bra då de spelar ”Gotländsk sommarnatt”, som Ernie Englund gjorde känd på Svensktoppen på 60-talet. Svante Pettersson skrev ”Gottländsk sommarnatt” 1934 och den passar så bra till trumpet. Den välkände trumpetaren Magnus Johansson har spelat den i Själevads kyrka och snart kommer Lukas Johansson spela den i Gullängets kyrka.

Annons

På Eken den 5 juni fick vi en liten försmak på vad som komma skall på ”Musik i sommarkväll” i Gullängets kyrka 20 juni. Då får Lukas och Anders med sig vokalisten Ewa Bylin i allt ifrån traditionella jazzlåtar som ”Summertime”, populär musik som ”Gotländsk sommarnatt” till psalmer som ”Den blomstertid nu kommer”. Vitt o brett ska det bli, men framförallt somrigt, då Ewa Bylin sjunger precis alla genrer.

Under de 45 minuter som Lukas och Anders hade på sig på Eken hann de visa prov på sin geniala musikalitet i ”What a wonderful world” som Anders Bergquist presenterade som Louis ”Satchmo” Armstrongs låt. Lukas briljerade med sin guldfärgade trumpet, men någon sång som ”Satchmo” bjöd på blev det inte för Lukas.

Att musikunderhållning hör hemma på Äldreboenden framgår med all tydlighet. Efter spelningen då fikastunden tog vid, kom ett flertal äldre fram till Anders och Lukas för att visa sin uppskattning. Att man aldrig kan få för mycket av den varan såg man då de båda sken i kapp med solen.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons