Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göteborg olycksdrabbat i julruschen

Flera trafikolyckor inträffade runt om i Göteborg vid lunchtid på lördagen. Olyckorna skapade oreda i trafiken, men ingen människa skadades allvarligt i någon av dem.

Strax efter klockan tolv krockade två personbilar på Transportgatan på Hisingen. En person kördes till Östra sjukhuset med lättare skador.

Ungefär 20 minuter senare inträffade två olyckor nästan samtidigt i de östra delarna av staden: Tre bilar kolliderade på Artillerigatan och två bilar krockade på Munkebäcksgatan. En person från den första olyckan kördes till Östra sjukhuset med lindriga skador.

Klockan 13.24 krockade fem personbilar på E 6 nära centrum. Ingen skadades, men olyckan orsakade totalstopp i södergående riktning på Hisingen och i Tingstadstunneln.

Jag tror att det är en kombination av högt tempo och korta avstånd, säger Björ Blixer, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT. Vi kan inte skylla på halka. Det är torrt ute.