Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran fick rätt av ARN

Sedan hösten 2003 har Göran Fahlén i Nyland försökt få ordning på en hundpejl han då köpte. Nu har Allmänna reklamationsnämnden, ARN, avgjort frågan och rekommenderar att Fahlén ska få tillbaka de pengar han betalat för pejlen.

Det var i september 2003 Göran Fahlén köpte hundpejlutrustningen av företaget Tracer i Haparanda. Han betalade 10 500 kronor för den men har inte haft någon nytta av den.

- Från det jag köpte den 2003 fram till förra hösten har den bara fungerat under två jaktdagar, säger Fahlén.

Felen har varit många. De två enheter som ingår, en för hunden och en för hundföraren, har haft problem att få kontakt med varandra eller med de satelliter med vars hjälp hundens position ska bestämmas. Och de få gånger enheterna haft kontakt har avståndet till hunden ofta varit felaktigt.

Vid ett flertal tillfällen har Fahlén skickat tillbaka utrustningen till säljaren för att få felen åtgärdade. Men varje gång har felen uppstått igen ganska snart efter det att Fahlén fått tillbaka den.

- Jag har lagt ner åtskilliga tusen kronor bara på frakt. Och det var först förra hösten den började fungera om inte bra så i alla fall hyfsat.

Och nu har ARN gett honom rätt mot företaget.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61