Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Gör om Statt till ungdomshus"

Gör om gamla Statt i Kramfors till ett ungdomshus! Det föreslår husets ägare med anledning av de planer som finns om att skapa en mötesplats för ungdomar i Kramfors.

Det är Thomas Lundberg (v) som skrivit en motion mot bakgrund av att Kramfors i dag saknar en naturlig mötesplats för ungdomar mellan 14 och 18 år. Visserligen finns ett stort utbud av idrottsverksamhet men denna aktiverar bara en del ungdomar, skriver Lundberg i sin motion och tillägger:

"I denna ålder slutar också många ungdomar med sitt engagemang i idrottsrörelsen på grund av att de blir utkonkurrerade då kraven på idrottsliga prestationer för många blir allt för stora."

Thomas Lundberg föreslår att idéer kan hämtas från till exempel Fryshuset i Stockholm. Då behövs en centralt belägen och tillräckligt stor lokal som kan inrymma olika verksamheter som musikarrangemang, träningslokaler för band, kafé med mera.

En sådan lämplig lokal finns redan. Det menar i alla fall Kjell Mähler som äger den fastighet på Järnvägsgatan som inrymmer gamla Statt. I ett brev, som nu landat på Kramfors kommun, skriver Mähler bland annat:

"I huset finns många utrymmen för skilda verksamheter med större och mindre salar, kök för matlagning etc. Skulle man vilja sköta verksamheten med uthyrning av rum på översta våningen kan man få in en bra slant som hjälp till finansiering av övriga utrymmen. Nytt brandlarmsystem är nyligen installerat i huset."

/Allehanda.se