Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör inte alla män till syndabockar i metoo-rörelsen

Annons

En tanke jag fått angående #meetoo rörelsen som tagit Sverige med storm. Som vi vet så har kvinnor/tjejer inte vågat berätta om sexuella övergrepp och sexuella trakasserier eftersom de inte vågat. Vissa har berättat och inte blivit betrodd.

Det talas om hur vi män/killar beter oss mot kvinnor/tjejer. Min fundering är hur tjejer beter sig mot killar/män. Är alla tjejer/kvinnor utesluten från ”problemet”? Finns det tjejer/kvinnor som sätter detta i system?

Läs även: Manliga pensionärernas vapen – maktmissbruk och härskartekniker: "Svårt för män att hantera starka kvinnor"

Problemet med meetoo är att man ser ner på killar/män på ett sånt sätt att det blir en kränkning mot deras identitet. Det finns säkerligen många män som utsätts för våldtäkter och sexuella trakasserier av kvinnor. Det gäller även i nära relationer. Dessa utsatta män vågar inte heller berätta och de blir verkligen inte betrodda om de säger att de blivit våldtagen av en kvinna eller utsatts på andra sätt som kränker deras integritet.

Läs också: Krönika: #metoo var det största som hände 2017 och nu är männen välkomna i kvinnokampen

Det är viktigt att vi inte gör männen till syndabockar i denna #metoo rörelse. Vi måste tillsammans sträva mot en förändring. Vi måste acceptera varandra och visa respekt och samtyckte. Vi måste stå upp för varandra som individer oavsett vad vi har för kön.

Ser vi alla till att hjälpas åt att minska detta synsätt gällande våld och trakasserier kommer vi i samhället nå nya höjder i jämställdheten. Det är viktigt nu att vi inte hittar en syndabock, utan om vi även ska nå något resultat måste alla ta sitt egna ansvar.

Ta ansvar för ett jämställtsamhälle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel