Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gollob fortsätter i Västervik

Konkurshotet är avvärjt.

Nu är Västervik speedway i full gång att skapa ett elitserielag som ska kunna ta en slutspelsplats. En viktig pusselbit föll på plats när VM-tvåan Tomasz Gollob under torsdagen gav klartecken för en fortsättning.

Västerviks ekonomiska problem är lösta. Förra årets lagledare Pecka Helgesson är nu i full gång att skapa ett lag tillsammans med Patrik Olsson och Jörgen Johansson.

Tomasz Gollob hade ett optionsår kvar på sitt kontrakt med Västervik och när han nu fått betalt för den gångna säsongen är han redo för ytterligare en säsong med Västervik. Gollob kunde ha brutit kontraktet om han velat.

Även engelske VM-föraren Chris har skrivit på för en fortsättning, liksom de lettiska bröderna Grigory och Atrem Laguta. Sedan tidigare är det klart att Västervik tappar de danska toppförarna Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen.

Det känns som det ska kunna bli bra. Förarbudgeten är mindre än förra säsongen, vi måste helt klart rätta mun efter matsäcken. Vår målsättning när vi bygger laget är att vi ska kunna vara med och slåss om en plats i slutspelet, säger Helgesson till TT. Jag tror det ska kunna komma något bra ur alla problem. Det är många som jobbar hårt för klubben och nu är det verkligen kontroll på alla utgifter, fortsätter Helgesson, som själv inte kommer att bli kvar som lagledare.