Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supersuccé för golfveckan på Puttom – ”Detta är golfens vagga i Örnsköldsvik”

Efter ett par års uppehåll var det i år dags för golfveckan på Puttom igen. En vecka fylld med tävling och andra roliga aktiviteter på Örnsköldsviks äldsta golfbana.

Annons

Örnsköldsvik golfklubb Puttoms ledamot Bo Lundvik (till vänster) och ordförande Markus Sandin är nöjda med årets tävlingsvecka.

Två somrar utan golfvecka blev det innan det i år var dags igen. En fullspäckad vecka helt i golfens tecken med tävlingar nästan varje dag. Och nog blev det en succé – både sett till väder och deltagarantalet.

– Vi är supernöjda. Framförallt med att det är så mycket folk utifrån som hittat hit, inte bara klubbmedlemmar, säger Örnsköldsviks golfklubb Puttoms ordförande Markus Sandin.

Veckan började i söndags med en sponsortävling med närmare 200 deltagare. Måndagen var sedan ledig innan man i tisdags slog ett slag för välgörenhet och skänkte allt överskott från tävlingen till insamlingen mot bröst- och prostatacancer.

Solsken och friska vindar när torsdagens seniortävling gick av stapeln.

Onsdagen bestod sedan av en ”tvåmannascramble” och under torsdagen spelades en seniortävling följt av fredagens Electic bestående av 36 hål, det vill säga två hela varv. Veckan avslutades sedan med en grabbtävling på lördagseftermiddagen följt av grillbuffé och liveband. Och sammanlagt har det varit omkring 600 deltagare på plats under veckan.

– Att göra lite saker runt omkring själva golfen hoppas vi ska öka intresset även hos de som inte spelar golf, säger klubbens styrelseledamot Bo Lundvik och Sandin fortsätter:

– Vi vill jobba mer med att få hit de som inte spelar på kvällarna för underhållning och käk. För detta är ju en härlig miljö att sitta i.

Och det är det sannerligen. Puttoms golfbana är likt en fyrklöver indelad i fyra ”sektioner” som gör att man vid fyra tillfällen återkommer till området med restaurang och reception. Kanske en av faktorerna som gör att atmosfären känns väldigt trevlig och familjär.

– Alla är vänliga och folk utifrån säger att vi har det trevligt här, att man blir trevligt bemött, menar Lundvik.

Veckan bjöd både på härlig atmosfär och väder.

Vad betyder denna golfvecka för klubben?

– Det betyder väldigt mycket både ekonomiskt och vad gäller att synas, att folk får se hur trevligt det är här, säger Lundvik och Sandin fyller på:

– På något sätt bygger det sammanhållning att vi träffas ännu mer under högsäsongen genom en vecka som denna. Det betyder också väldigt mycket för exempelvis restaurangverksamheten och att vi får möjlighet att visa upp banan för folk utifrån. Lite som en PR-vecka.

– Vi ser många exempel på klubbar som fått supersnurr på sina tävlingsveckor där det blir fullbokat på nolltid och det vore jättekul om vi kunde ha det så här på Puttom inom några år.

Nästa år väntar inte bara, om allt går som det ska, en ny golfvecka utan det blir dessutom jubileum då banan firar 50 år. Men man har valt att tjuvstarta lite och inleder kalaset redan i höst.

– Puttom är ju golfens vagga i Örnsköldsvik, det var här allt började. Banan bildades 1967 så vi håller på att ladda inför jubileum och vi inleder i höst med att spela banan som det var från början, när den bara hade nio hål, säger Sandin med ett leende.

Mycket folk när Longdrive-tävlingen avgjordes under onsdagskvällen.

Förutom nämnda tävlingar under årets golfvecka har man också haft en del sidoaktiviteter och medan det under onsdagskvällen serverades tacobuffé i restaurangen passade man även på att hålla en tävling i longdrive. Och det är precis som det låter – en tävling i vem som kan slå längst där klubbens juniorer Johan Kjellin och Johanna Rantala stod som segrare.

– Jag fick en kalasbra träff och slog 297 meter, säger Kjellin.

– Det blev 202 meter för mig och det räckte till vinst, men det var ingen klockren träff, menar Rantala.

Precis som många andra av klubbens juniorer passar longdrive-vinnarna på att spendera all sin lediga tid på banan i sommar. Ett roligt sätt att kombinera träningen med det sociala menar Rantala.

– Det är trevligt här, man träffar folk samtidigt som man tränar och ser hur man blir bättre och bättre.

Longdrive-vinnarna Johanna Rantala och Johan Kjellin trivs på Puttom.

Mer läsning

Annons