Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖA-golfen inleddes på ett regnigt Puttom

44 lag finns med i den första omgången av årets upplaga av ÖA-golfen, som inleddes på ett regnigt Puttom under lördagen.
– Det är en skitkul tävling, rent ut sagt, säger pro Petter Hägglund.

Annons

Greensome match är spelformen i ÖA-golfen, deltagarna spelar i lag om två och tävlar hål för hål där varje vunnet hål ger ett poäng. Det lag som först får ett större övertag än antalet hål som återstår vinner och går vidare till nästa omgång. Tävlingen avslutas med en final i september.

– Den är unik för att det är den ända tävlingen som sträcker sig över hela säsongen, säger Petter Hägglund som är pro på Puttom.

Martin Vedin och Carl Edblom småpratar med fjolårsvinnarna Sven Lindström och Magnus Lindström innan utslaget på första hålet.

Hur ser banan ut i år?

– Banan är hyfsat bra, jämfört med i fjol är det lite mer gräs på greenerna men sen är det kanske lite mindre gräs på fairways. Det ser lovande ut för fortsättningen med det här regnet som kom de senaste dagarna, säger Petter Hägglund.

ÖA-golfen är en gammal tävling som är väl omtyckt bland spelare, bland annat för att den håller på under hela sommaren. Några som vet hur det är att vinna tävlingen är far- och dotter-laget Wolger Johansson och Karin Orav som vann ÖA-golfen för några år sedan.

– Vi spelar bra tillsammans, vi har det roligt, jag har väl hyggliga utslag och så förvaltar pappa dem på bästa sätt, säger Karin Orav om vinnarkonceptet.

Hur går det för er i år?

– Vi spelar halvbra faktiskt, men vi möter ett jätteduktigt par det kan gå alla möjliga vägar, säger Karin Orav.

Wolger Johansson och Karin Orav är far och dotter och har spelat ÖA-golfen flera gånger tillsammans. De har även vunnit tävlingen ett år.

Adrian Ulander och Albin Eglund låg ett under efter nio hål men var nöjda med sitt spel.

William Domeij får till ett fint utslag på det tionde hålet.

Mer läsning